مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به رونمایی از نسل جدید جدید لوله انتقال گاز ترش فازهای پارس جنوبی توسط سازندگان داخلی، اعلام کرد: خرید خارجی لوله گاز ترش توسط پیمانکاران شاغل در پارس جنوبی ممنوع شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق ،در حالی مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس از ممنوعیت واردات لوله های گاز ترش خبرداده که تحقق این وعده را به دو ماه آینده موکول کرده و باید پاسخ دهد مگر زمانبندی پروژه های نفتی برای سال 91 مشخص نیست که آقای مدیر عامل وعده 2 ماه آینده را داده است؟

سوال دیگری که آقای سوری منتظریم پاسخ دهد این است که اعلام کرده 200 میلیارد تومان قرارداد با پیمانکاران داخلی تولید کننده لوله امضاء می کند ، در حالی که میزان ارزش واردات لوله در سال 90 و 91 بیش از 1500 میلیارد تومان است و معلوم نیست وارد کننده های این لوله ها چه نفعی از این واردات می برند که به هر قیمتی دارند این لوله ها را وارد می کنند !

انتظار دیگر از وزارت نفت این است که هر چه سریعتر LCهای مرتبط با واردات لوله های را لغو و یا حداقل خرید ورق را جایگزین سفارش خرید لوله کند ؟

امیدواریم این خبر مسئولان وزارت نفت، نوش دارو بعد از مزگ سهراب نباشد و در حالی که تا دو ماه آینده حدود نیمی از سال تولید ملی گذشته ، هر چه سریعتر دستور لغو واردات و برخورد با خاطیان سرپیچی از دستور رئیس جمهور محترم را در دستور کار خود قرار دهند.

در ادامه برخی پیگیری ها مشرق در این خصوص از نظرتان می گذرد :

12 اردیبهشت سال جاری بود که غلامرضا منوچهری مدير عامل سديد با اشاره به توقف 1.5 ماهه برخي مواد اوليه‌ي اين كارخانه در بندر گفت: متاسفانه در چند سال اخير بي‌مهري‌هايي به كارخانه‌هاي لوله‌سازي در كشور شد كه آنها را با مشكلات متعدد روبه‌رو كرد.

او هم‌چنين با انتقاد از وارداتي كه در زمينه‌ي لوله به كشور انجام شد، گفت: اين موضوع كار ما را بسيار سخت كرده و بدهي‌ها بر روي دوش كارخانه‌ها سنگيني مي‌كند.

خانه نشینی کارگران ایرانی با ادامه واردات

بعد از انتشار این گزارش امیر حسین کاوه مشاور ارشد گروه صنعتی سدید با گلایه از عدم توجه مسئولین به واردات لوله های گاز ترش و به تبع آن تعطیلی کارخانه های تولید کننده در تاریخ 30 اردیبهشت به خبرنگار ما گفت : شروع به واردات 500کیلومتر لوله گاز32 اینچ توسط شرکت تاسیسات دریائی در سال حمایت از تولید ملی علی رغم توان تولید داخل با کیفیت و قیمت و زمان تحویل ،مشابه خارجی را به هیچ عنوان نمی توان توجیه کرد ،مسئولان پاسخگو باشند .

ارزانتر از خارجی ها تولید می کنیم

بعد از انتشار این گزارش بود که مدیر عامل شرکت لوله سازی اهواز واکنش نشان داد و در گفت و گو با مشرق گفت :بارها به مسئولین گفته ایم که علیرغم امتیازات ویژه خارجی ها از قبیل معافیت های مالیاتی در مناطق آزاد و ... حاضریم با قیمتی ارزانتر از آنها لوله های گاز ترش را تحویل دهیم .

علیرضا کاظمی مدیر عامل شرکت لوله سازی اهواز با انتقاد از روند واردات لوله از کشورهای چین ، آلمان و هند گفت : بارها به مسئولین گفته ایم که علیرغم  امتیازات ویژه خارجی ها از قبیل برخورداری معافیت های مالیاتی در مناطق آزاد و ... حاضریم با قیمتی ارزانتر از آنها لوله های گاز ترش را تحویل دهیم .

مهندس کاظمی با اشاره به تولیدات این شرکت و استفاده از آنها در فازهای 1 تا 5 پارس جنوبی افزود : تولید لوله های گاز ترش با اینچ های بالا در این شرکت از سال 1372 آغاز شد و تا به امروز 1051 کیلومتر از تولیدات این شرکت در پروژه های ملی کشور مورد استفاده قرار گرفته که جدول این تولیدات را در اختیار شما قرار می دهیم .


انتشار فیلم واردات لوله در بندر امام خمینی (ره):


بعد از انتشار این گزارش ها ،یکی از کاربران مشرق فیلمی را برای ما ارسال کرده که شاید مسئولان با دیدن آن کمی به حساسیت کار پی ببرند و بعد از پخش این فیلم رستمی عضو انجمن صنایع ایران در گفت و گو با ایسنا گفت: اخيرا شركت تاسيسات دريايي ايران با وجود توافق با سازندگان داخلي اقدام به خريد لوله‌هاي 32 اينچ گاز ترش بعضا به صورت بي‌كيفيت از آلمان و هند كرده كه اين اقدام مشكلاتي را براي سه شركت توليدي داخلي به وجود آورده است.

استفاده از لوله های گاز وارداتی ممنوع شد

برای حمایت از تولید داخلی و جلوگیری از بیکاری هزارن کارگر ایرانی این گزارش ها ادامه پیدا کرد تا امروز موسی سوری در گفتگو با مهر از آغاز ساخت نسل جدید لوله‌های انتقال گاز ترش توسط سازندگان داخلی خبر داد و گفت: برای اولین بار در صنعت نفت با مشارکت سازندگان داخلی امکان تولید لوله ها و اتصالات آلیاژی از جمله، فلنج‌های اینکونل در داخل کشور فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اعلام اینکه به زودی خط تولید لوله‌های اینکونل و لوله  CRAدارای 13 درصد کروم در داخل کشور تولید می شود، تصریح کرد: هفته گذشته اولین تولیدکننده لوله‌های گازی اینکونل کشور را مورد تایید فنی قرار گرفت.
 
به گفته این مقام مسئول با ارسال نامه‌هایی به تمامی پیمانکاران فعال در پروژه های پارس جنوبی اعلام کردیم که نیازهای لوله گازش ترش خود را به سازندگان داخلی اعلام کنند و قرار است مجموعه پیمانکاران دیگر فلنج و اتصالات اینکونل را وارد کشور نکنند.
 
وی در خصوص ظرفیت تولید این نسل جدید لوله‌های انتقال گاز ترش، بیان کرد: در حال حاضر ظرفیتی برای ساخت لوله های گاز 2 تا 4 فاز پارس جنوبی توسط سازندگان داخلی فراهم شده است.
 
سوری با یادآوری اینکه تا 2 ماه آینده سفارش پیمانکاران داخلی بریا تامین لوله های گاز به سازندگان داخلی داده خواهد شد، تبیین کرد: همزمان سازندگان و تولیدکنندگان ایرانی هم متعهد شده اند که ظرفیت منایب برای تامین نیاز پیمانکاران شاغل در پارس جنوبی را فراهم کنند.
 
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از امضای قراردادی 2000 میلیارد ریالی با سازندگان داخلی برای تامین لوله و اتصالات گازی خبر داد و افزود: هم اکنون تمامی شرایط فنی ساخت این کالاهای گازی تأیید شده و مشکلی در ساخت داخلی آنها وجود ندارد.

البته این نکته را به مسئولان وزارت نفت یادآوری می کنیم که این لوله ها از سال 1372 در کشور تولید می شود و تاکنون 1051 کیلومتر از این لوله ها در فازهای 1 تا 5 پارس جنوبی استفاده شده و امیدواریم مسئولان هر چه سریعتر با دادن سفارش به تولیدکنندگان داخلی از تعطیلی کارخانه ها در سال تولید ملی جلوگیری کنند .

مطمئنا اگر این اقدام از سوی دولت صورت نگیرد ، پیگیری های مشرق در جهت حمایت از کار و کارگر ایرانی ادامه پیدا خواهد کرد و با توجه به سوابق وزیر محترم نفت امیدواریم این وعده مسئولان محقق شود تا دل هزارن کارگر ایرانی شاد گردد .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس